Masaj si Recuperare Medicala in SCOLIOZA

60.00 EUR

Masaj si Recuperare Medicala in SCOLIOZA

Detalii anunt:
Pe site din: 29/03/2024
0725389060
Adaugat la: 08-06-2018
Expira la: 04-04-2024
Masaj si Recuperare medicala in SCOLIOZA

TEL - 0725389060
60 ron sedinta de 50 min
Scolioza este o deviatie a coloanei vertebrale in plan frontal. Scolioza poate avea o singura curbura pe toata lungimea coloanei sau numai intr-o regiune: cervicala, toracala, lombara (scolioza in C) sau poate avea doua sau chiar mai multe curburi alternative care compenseaza pe cea initiala (scolioza in S).
Principalele beneficii ale tratamentului

Eliminarea posturilor vicioase care accentueaza scolioza
Constientizarea si deprinderea posturarii corecte si sanatoase
Stabilizarea coloanei vertebrale
Corectarea curburii/curburilor patologice
Eliminarea durerilor la nivelul spatelui
Eliminarea contracturilor musculaturii paravertebrale
Tonifierea in regim de scurtare a spinalilor dorso-lombari pe partea convexitatilor
Tonifierea in regim de alungire a spinalilor dorso-lombari pe partea concavitatilor
Reducerea ghibozitatilor si detorsionarea vertebrelor
Redresarea bazinului si a centurii scapulare
Imbunatatirea supletei articulatiilor intervertebrale
Stimularea secretiei de lichid sinovial intraarticular
Deprinderea unei respiratii corecte
Prevenirea compensarii curburii principale
Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie ajuta la obtinerea unei ameliorari semnificative a scoliozei, cu o buna corectare a coloanei vertebrale, cu scaderea curburii scoliotice. Redresarea curburilor, poate fi realizata prin intinderea progresivo-pasiva si completa a musculaturii concavitatii si scurtarea musculaturii din convexitate. De asemnea, kinetoterapia intervine prin redresarea bazinului si echilibrarea centurii scapulare. Prin diversele metode special concepute pentru scolioza, kinetoterapia are un rol deosebit asupra cresterii flexibilitatii coloanei vertebrale. Kinetoterapia tonifica si reechilibreaza musculatura paravertebrala, tonifica musculatura fesiera si cea abdominala. Exercitiile de respiratie, ca parte componenta a programului de kinetoterapie, realizeaza o crestere a expansiunii toracice localizate in acele zone in care mobilitatea toracica este evident deficitara; o scadere a travaliului ventilator prin asuplizarea toracovertebrala si prin sporirea contributiei ventilatiei diafragmatice (respiratie abdominala); si o crestere a randamentului ,,pompei musculare respiratorii", prin ameliorarea raportului dintre lungimea muschiului respirator si tensiunea lui.
Procedura de electroterapie are deasemenea bune recomandari privind tratarea scoliozei. Electroterapia, prin formele sale de curenti, actioneaza impotriva durerii, avand un important efect antialgic (de eliminare a durerii), efect decontracturant (contracturile musculare sunt combatute, indiferent daca au la origine afectiuni musculo-scheletice sau neurologice, prin ameliorarea functionarii receptorilor din muschii responsabili cu reglarea tonusului muscular), efect miorelaxant (favorizeaza relaxarea musculara), si efect tonifiant (intarirea musculaturii spatelui).

Procedura de masaj terapeutic in tratamentul scoliozei, este folosit cu scopul de-a ameliora starile de disconfort, caracterizate prin durere si contracturi musculare la nivelul spatelui. Masajul pe de alta parte, vizeaza manevre specifice, ce au ca scop tonifierea musculaturii din exteriorul curburii si manevre pentru relaxarea musculaturii din interiorul curburi, unde fibrele musculare sunt mai scurte.










HOME    |    Editia Tiparita    |    Bazar de Constanta API    |    Termeni si conditii    |    Contact

Continut restrictionat !

Pagina pe care doriti sa o accesati, poate sa contina elemente care nu sunt recomandate minorilor!

Va rugam sa confirmati ca aveti peste 18 ani!